Kérdése van? Hívjon minket! +36708832574

Blog

A hagyomány íze: Tésztában sült kolbász

A hagyomány íze: Tésztában sült kolbász

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db Székely Csemege Mészáros kolbász
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1,9 dl tej
  • egy csipet só
  • ízlés szerint bors
  • másfél ek olaj

 

Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kolbászokat vágjuk félbe, majd vagdossuk be őket átlósan, hogy majd sütés közben szépen kinyíljanak.

Egy tűzálló kerámia tálat vagy serpenyőt olajozzunk ki, majd tegyük bele a kolbászokat és süssük addig, amíg megpirulnak.

Amíg a kolbászok sülnek, készítsük el a tésztát. A lisztet tegyük egy keverőtálba, közepébe formáljunk fészket. Üssük bele a tojásokat, keverjük el, majd adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre. Amint egyenletes lett a tészta, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A végső tészta elég folyós lesz – hasonló a palacsintatészta állagához.

A forró kolbászokat helyezzük a kerámia tálba, majd öntsük rá a tésztát és tegyük be az előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg a tészta megemelkedik és aranybarna lesz a teteje.

Jó étvágyat!