A hagyomány íze: Tésztában sült kolbász
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db Székely Csemege Mészáros kolbász
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1,9 dl tej
- egy csipet só
- ízlés szerint bors
- másfél ek olaj
Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A kolbászokat vágjuk félbe, majd vagdossuk be őket átlósan, hogy majd sütés közben szépen kinyíljanak.
Egy tűzálló kerámia tálat vagy serpenyőt olajozzunk ki, majd tegyük bele a kolbászokat és süssük addig, amíg megpirulnak.
Amíg a kolbászok sülnek, készítsük el a tésztát. A lisztet tegyük egy keverőtálba, közepébe formáljunk fészket. Üssük bele a tojásokat, keverjük el, majd adjuk hozzá a tejet és keverjük csomómentesre. Amint egyenletes lett a tészta, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A végső tészta elég folyós lesz – hasonló a palacsintatészta állagához.
A forró kolbászokat helyezzük a kerámia tálba, majd öntsük rá a tésztát és tegyük be az előmelegített sütőbe 20-25 percre, amíg a tészta megemelkedik és aranybarna lesz a teteje.
Jó étvágyat!