Blog
Kolbászos-lecsós omlett
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 szál Házias kolbász a Székely Csemegétől
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db. kaliforniai paprika
- 2 db. paradicsom
- 4 db. tojás
- petrezselyemzöld
- füstölt pirospaprika
- só, bors
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és felszeleteljük. A paradicsomokat megmossuk, ha kicsik akkor félbevágjuk, ha nagyobbak akkor karikákra vágjuk.
Egy nagy, forró serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat. A kisült zsíron megfonnyasszuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, pár percig együtt pároljuk. Sózzuk, meghintjük egy nagy csipet füstölt pirospaprikával, elkeverjük.
A tojásokat habosra keverjük, megsózzuk és a lecsós alapra öntjük. Rázogatva addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Felkarikázott chilli paprikával és petrezselyemzölddel tálaljuk.
Jó étvágyat!