Blog
Narancsos sertéskaraj
Hozzávalók (4 adagra):
- 40 dkg. csont nélküli sertéskaraj a Bertistől
- 2 db. narancs
- 1 db. hagyma
- 1 ek. vaj
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1.3 dl. szárnyas alaplé
- 2 ek. ketchup
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
- A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
A hagymát durvára vágjuk.
A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.