Kérdése van? Hívjon minket! +36708832574

Blog

Narancsos sertéskaraj

Narancsos sertéskaraj

Hozzávalók (4 adagra):

  • 40 dkg. csont nélküli sertéskaraj a Bertistől
  • 2 db. narancs
  • 1 db. hagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1.3 dl. szárnyas alaplé
  • 2 ek. ketchup
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.

  3. A hagymát durvára vágjuk.

  4. A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.

  5. A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.

  6. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.

  7. A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.