Kérdése van? Hívjon minket! +36708832574

Blog

3 ínycsiklandó sonkás szendvics recept

3 ínycsiklandó sonkás szendvics recept

 

1. Sonkás szendvics házi remulád szósszal:

A remuládhoz:

  • 8 - 10 ek majonéz
  • 2 ek mustár
  • 1 ek csípős paprika sűrítmény
  • ½ fej lila hagyma
  • 1 db savanyú uborka
  • ízlés szerint só, bors


A gombához:

  • 100 g csiperke gomba
  • 4 ek olívaolaj
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek balzsamecet


Az összeállításhoz:

  • 1 db bagett
  • 1 - 2 salátalevél
  • 3 - 4 szelet Székely Csemege sonka
  • 2 - 3 szelet sajt
  • 1 db paradicsom
  • kígyóuborka


Elkészítés:
A házi készítésű remuládhoz a majonézt, a mustárt, a csípős paprika sűrítményt, az apróra vágott lila hagymát és savanyú uborkát összekeverjük, sózzuk és borsozzuk. A gombát felcsíkozzuk, egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, és összekeverjük benne az olívaolajat, a szójaszószt és a balzsamecetet. Hozzáadjuk a gombát, és megpirítjuk.

A szendvicshez félbevágjuk a bagettet, és mindkét felét megkenjük a házi remuláddal. A bagett aljába pakoljuk a salátaleveleket, ráhalmozzuk a szójás gombát, a sonkaszeleteket és a sajtot, majd jöhet a felszeletelt paradicsom és uborka, végül rátesszük a bagett tetejét.


2. Spenótos-sonkás-sajtos zsemle:

Hozzávalók:

  • 1 - 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag bébispenót
  • sajtkrém
  • só, bors
  • 1 db magos zsemle
  • 4 szelet Prága sonka
  • 3 szelet sajt


Elkészítés:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük az apróra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a spenótot. Ha kezd összeesni, sóval és borssal ízesítjük, és 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. A zsemlét félbevágjuk, megkenjük sajtkrémmel, alulra jöhet két szelet sonka, majd két szelet sajt, erre a spenót, majd ismét sajt és sonka, végül ráhelyezzük a zsemle tetejét.



3. Croissant szendvics majonézes pesztóval felturbózva:

Hozzávalók:

  • A pesztós majonézhez:
  • 3 ek majonéz
  • 3 ek zöld pesztó

Az összeállításhoz:

  • 1 db croissant
  • 2 - 3 friss salátalevél
  • 3 - 4 szelet Székely Csemege sonka
  • 1 -2 szelet sajt
  • 1 db paradicsom
  • sajtkrém


Elkészítés:
A szendvicskrémhez fele-fele arányban összekeverünk majonézt és zöld pesztót. A szendvicshez a croissant-ot félbevágjuk, az alsó felét megkenjük a sajtkrémmel, erre kerül pár salátalevél, a sonkaszeletek, sajt, pár szelet paradicsom. végül megkenjük a croissant tetejét a pesztós majonézzel és már kész is!