Kérdése van? Hívjon minket! +36708832574

Blog

5+1 tuti páclé

5+1 tuti páclé

 

Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatunk a legegyszerűbb húsokból is. A jó pác nemcsak a grillezett hús omlósságáért felelős, hanem tartalmas ízeket is kölcsönöz neki. 

A páclé titka, hogy hétköznapi, egyszerű hozzávalók és fűszerek keverék aromájának köszönhetően, akár minden grillezésnél, sütésnél más ízvilággal ismerkedhetünk meg. Mi nagyon szeretünk új fűszerkeverékeket kipróbálni, mutatjuk is a kedvenceinket:

1. Balzsamecetes rozmaringos pác

Hozzávalók:

  • 100 ml száraz vörösbor
  • evőkanál balzsamecet
  • evőkanál olívaolaj
  • gerezd fokhagyma, vékonyan felszeletelve
  • evőkanál mustár
  • evőkanál koriandermag
  • teáskanál bors
  • teáskanál só
  • szál friss rozmaring

2. Fűszeres joghurtos pác

Hozzávalók:

  • 140 g görög joghurt

  • 3 evőkanál citromlé

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj

  • 2 evőkanál paprikakrém

  • 2 teáskanál őrölt kömény

  • 1/2 teáskanál fahéj, szegfűszeg, szerecsendió keverék

  • 1 teáskanál só

3. Citrusos – fokhagymás pác

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál narancshéj
  • 100 ml narancslé
  • 1 evőkanál reszelt lime héja
  • 2 evőkanál lime leve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

4. Mézes mustáros pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só

5. Mediterrán pác

Hozzávalók:

  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 evőkanál friss oregánó levél, apróra vágva
  • 1 teáskanál friss kakukkfű levél, durvára vágva
  • 1 egész babérlevél
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál durva őrölt fekete bors

+1 Bertis pác

Hozzávalók:

  • 100 ml olívaolaj
  • 50 ml szójaszósz
  • 50 ml Worcestershire szósz
  • 25 ml balzsamecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál mustár
  • 1/2 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 evőkanál finomra vágott friss petrezselyemzöld

Elkészítés menete:

Az elkészítés menete mind a hat páclé esetében elképesztően egyszerű; ugyanazon az elkészítési módszeren alapszik. A hozzávalókat keverjük össze egy tálban és már kész is van a páclé. Ezt követően adjuk hozzá az általunk választott húst (a fent említett páclevek ideálisak sertéshús, csirkehús és marhahús pácolására egyaránt). és hűtőben hagyjuk állni legalább 5 órát, hogy a hús rostjai a lehető legjobban magukba szívják a fűszerek aromáit.