Blog
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db Székely Csemege Mészáros kolbász
- 2 db tojás
- 15 dkg liszt
- 1,9 dl tej
- egy csipet só
- ízlés szerint bors
- másfél ek olaj
A káposzta az erdélyi konyha ikonikus étele, kiemelt helye van az ünnepi asztalon, de még az őszi szüretekről sem hiányozhat. Elkészítési módja és a hozzávalók listája végtelen lehetőségeket rejt magában, hiszen „ahány ház annyi szokás”.
A székely káposzta a káposztából készült ételek egyik népszerű fogása. Ennek oka, hogy a háziasszony a vendégek fogadása előtt el tudja már készíteni, tejföllel és kenyérrel tálalva pedig verhetetlen az egytálételek sorában.
A hidegtálak töretlen népszerűségnek örvendenek az év bármely időszakában, legyen szó egy egyszerű családi vacsoráról vagy ünnepi alkalomról. Ezen ínyencségek esetében a minőségi alapanyagok beszerzésén túl a látvány is kiemelt szerepet kap, ezért a „kreatív kezek” bátran munkálkodhatnak a vendégváró falatok elkészítésénél.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 szál Házias kolbász a Székely Csemegétől
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db. kaliforniai paprika
- 2 db. paradicsom
- 4 db. tojás
- petrezselyemzöld
- füstölt pirospaprika
- só, bors
Hozzávalók (4 adagra):
- 40 dkg. csont nélküli sertéskaraj a Bertistől
- 2 db. narancs
- 1 db. hagyma
- 1 ek. vaj
- 1 ek. napraforgó olaj
- 1.3 dl. szárnyas alaplé
- 2 ek. ketchup
- só, bors ízlés szerint
A grillezés művészete nem csupán a húsok és zöldségek parázson való megsütéséről szól, hanem egy egész élmény, amely összekapcsolja a barátokat és a családot, ínycsiklandó illatokkal és ízekkel tölti meg a levegőt, és lehetőséget ad a kreativitás kibontakoztatására.
A vásárlási szokások az elmúlt években jelentős változásokon mentek keresztül. Ebben a koronavírus okozta élelmiszeripari irányelveknek is jelentős szerep tulajdonítható.
Ha a felvágottak vásárlására gondolunk, gyakran a kígyózó sorok képe villan fel előttünk, ahol türelmetlen emberek egymáshoz kellemetlen közelségben várakoznak. Ezen jelenség enyhítésére megjelent az előre csomagolt csemegepult, amely a vásárlók között nagy népszerűségnek örvend.
Hozzávalók:
- 500 g lencse
- 1 kg Bertis füstölt oldalas
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 4-5 cikk fokhagyma
- 2 dl Olympia paradicsom sűrítmény
- 50 ml olaj
- 1 kötés petrezselyemzöld
- 1 kk Vegeta fűszerpaprika
- 2 kanál liszt
- 200 g tejföl
- só, bors, szemes bors, babérlevél
Hozzávalók 4 személyre:
4 db Székely Csemege virsli,
sajt csíkok,
pizza tészta,
nyárs pálcika
Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatunk a legegyszerűbb húsokból is. A jó pác nemcsak a grillezett hús omlósságáért felelős, hanem tartalmas ízeket is kölcsönöz neki.
A páclé titka, hogy hétköznapi, egyszerű hozzávalók és fűszerek keverék aromájának köszönhetően, akár minden grillezésnél, sütésnél más ízvilággal ismerkedhetünk meg. Mi nagyon szeretünk új fűszerkeverékeket kipróbálni, mutatjuk is a kedvenceinket:
Beköszöntött a jó idő és ilyenkor sokunknál előkerül a grillrács, aki csak teheti kimegy a kertbe vagy a természetbe grillezni. A grillezés az egyik legkedveltebb szabadtéri, társasági időtöltés.
Ahhoz azonban, hogy a grillezett fogások a lehető legfinomabbra sikerüljenek, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Hogy a grillparti tökéletes legyen összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és ötletet.
Blogbejegyzésünkben egy igazán napirendi kérdést, a húsok fagyasztásának körülményeit igyekszünk körbejárni. Hiszen mindannyian rendelkezünk információval, tapasztalattal is ezen a téren azonban hátha szembejön most is egy-két jó ötlet!
A régi időkben az emberek kizárólag idény zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztottak. A húsok tartósítását pedig füstöléssel és szárítással tudták megvalósítani. A „hűtve tárolás” fogalma pedig akkoriban még pincékben, ásott vagy fúrt kutakban valósult meg.