Kérdése van? Hívjon minket! +36708832574

Blog

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db Székely Csemege Mészáros kolbász
  • 2 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 1,9 dl tej
  • egy csipet só
  • ízlés szerint bors
  • másfél ek olaj

 

A káposzta az erdélyi konyha ikonikus étele, kiemelt helye van az ünnepi asztalon, de még az őszi szüretekről sem hiányozhat. Elkészítési módja és a hozzávalók listája végtelen lehetőségeket rejt magában, hiszen „ahány ház annyi szokás”.

A székely káposzta a káposztából készült ételek egyik népszerű fogása. Ennek oka, hogy a háziasszony a vendégek fogadása előtt el tudja már készíteni, tejföllel és kenyérrel tálalva pedig verhetetlen az egytálételek sorában. 

A hidegtálak töretlen népszerűségnek örvendenek az év bármely időszakában, legyen szó egy egyszerű családi vacsoráról vagy ünnepi alkalomról. Ezen ínyencségek esetében a minőségi alapanyagok beszerzésén túl a látvány is kiemelt szerepet kap, ezért a „kreatív kezek” bátran munkálkodhatnak a vendégváró falatok elkészítésénél.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 szál Házias kolbász a Székely Csemegétől
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db. kaliforniai paprika
  • 2 db. paradicsom
  • 4 db. tojás
  • petrezselyemzöld
  • füstölt pirospaprika
  • só, bors

Hozzávalók (4 adagra):

  • 40 dkg. csont nélküli sertéskaraj a Bertistől
  • 2 db. narancs
  • 1 db. hagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1.3 dl. szárnyas alaplé
  • 2 ek. ketchup
  • só, bors ízlés szerint

A grillezés művészete nem csupán a húsok és zöldségek parázson való megsütéséről szól, hanem egy egész élmény, amely összekapcsolja a barátokat és a családot, ínycsiklandó illatokkal és ízekkel tölti meg a levegőt, és lehetőséget ad a kreativitás kibontakoztatására. 

A vásárlási szokások az elmúlt években jelentős változásokon mentek keresztül. Ebben a koronavírus okozta élelmiszeripari irányelveknek is jelentős szerep tulajdonítható.

Ha a felvágottak vásárlására gondolunk, gyakran a kígyózó sorok képe villan fel előttünk, ahol türelmetlen emberek egymáshoz kellemetlen közelségben várakoznak. Ezen jelenség enyhítésére megjelent az előre csomagolt csemegepult, amely a vásárlók között nagy népszerűségnek örvend.

Hozzávalók:

  • 500 g lencse
  • 1 kg Bertis füstölt oldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 2 dl Olympia paradicsom sűrítmény
  • 50 ml olaj
  • 1 kötés petrezselyemzöld
  • 1 kk Vegeta fűszerpaprika
  • 2 kanál liszt
  • 200 g tejföl
  • só, bors, szemes bors, babérlevél

Hozzávalók 4 személyre:

4 db Székely Csemege virsli,
sajt csíkok,
pizza tészta,
nyárs pálcika

 

Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatunk a legegyszerűbb húsokból is. A jó pác nemcsak a grillezett hús omlósságáért felelős, hanem tartalmas ízeket is kölcsönöz neki. 

A páclé titka, hogy hétköznapi, egyszerű hozzávalók és fűszerek keverék aromájának köszönhetően, akár minden grillezésnél, sütésnél más ízvilággal ismerkedhetünk meg. Mi nagyon szeretünk új fűszerkeverékeket kipróbálni, mutatjuk is a kedvenceinket:

 

Beköszöntött a jó idő és ilyenkor sokunknál előkerül a grillrács, aki csak teheti kimegy a kertbe vagy a természetbe grillezni. A grillezés az egyik legkedveltebb szabadtéri, társasági időtöltés. 

Ahhoz azonban, hogy a grillezett fogások a lehető legfinomabbra sikerüljenek, érdemes néhány hasznos tanácsot megfogadni. Hogy a grillparti tökéletes legyen összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és ötletet.

Blogbejegyzésünkben egy igazán napirendi kérdést, a húsok fagyasztásának körülményeit igyekszünk körbejárni. Hiszen mindannyian rendelkezünk információval, tapasztalattal is ezen a téren azonban hátha szembejön most is egy-két jó ötlet!

A régi időkben az emberek kizárólag idény zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztottak. A húsok tartósítását pedig füstöléssel és szárítással tudták megvalósítani. A „hűtve tárolás” fogalma pedig akkoriban még pincékben, ásott vagy fúrt kutakban valósult meg.